“Ditën qe merrja pagën, burri më priste dhe…”, historia qe te k.eput shpirtin e Anilës

Dh.una në familje mbetet një problem madhor në shoqërinë shqiptare. Sipas të dhënave të organizatave të shoqërisë civile, vetëm për vitin 2017 u raportuan mbi 4500 raste të dh.unës në familje, me të paktën 11 vik.tima. Edhe gjashtëmujori i parë i vitit 2018 u për.gj.ak nga dh.una në familje, ku gjashtë gra u vr.anë për shkak të kon.flikteve brenda familjes.

Anila nga Lushnja, tregon për një marrëdhënie të vështirë me bashkëshortin, të diktuara dhe kushtet e këqija ekonomike.

“Bashkëshorti im punonte si kamarier në një lokal afër shtëpisë, por siç e merrte pagën e prishte për të pirë në lloto dhe të ardhurat e vetme që na ngeleshin ishte paga ime si rrobaqepëse në një fasoneri,” tregon Anila, raporton “Reporter”.

“Dita që merrja pagën ishte një ditë ferri për mua, sepse sapo dilja nga banka burri më priste afër shtëpisë, më merrte një pjesë të pagës, pinte gjithë natën dhe kur kthehej në shtëpi zihej me mua, më ofendonte, më ka rr.ahur, por dhe më ka kër.cënuar për jetën.” thotë Anila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *