Mjeku Tritan Kalo i përgjigjet Beqajt: E gjej kohën për ata që vuajnë nga pusht-shtetarët e pangopur

Mjeku i njohur, Tritan Kalo, i është përgjigjur arrogancës së ish-ministrit Ilir Beqaj i cili sot deklaroi se habitej që si një mjek që është në vijën e parë të luftës me koronavirusin, gjen kohë të lexojë propozimet e tij.

Në një postim në Facebook, mjeku Kalo shprehet se gjen kohën të mendojë e të shprehet për ata/ato, që vuajnë nga keqpërdorimi 30 vjeçar i pushtet-shtetit nga pusht-shtetarët duar-gjatë e të pangopur.

Mjeku që sot po lufton me virusin e padukshëm sqaron se publiku në këto kohë pandemie e ka të domosdoshme të informohet e të mos “provokohet” nga gjithfarë diskutimesh e debatesh në televizion.

Në fund të postimit ai i bën thirrje qytetarëve të kujdesen për veten në këto kohë të vështira të përhapjes së virusit.

Kujtojmë se Kalo reagoi ashpër ndaj PPP-ve, politikanëve dhe vilave të tyre, pas propozimit të Beqajt mbi uljen e pagave dhe pensioneve.

POSTIMI I PLOTE:

DUKE qënë në vijën e parë të sfidës ndaj Covid-19, DUHET ta dijë gjithkush se si profesionist dhe qënie sociale e ndërgjegjësuar, si një MANTELBARDHË i panjolltë, UNË e gjej edhe kohën të mendoj e të shprehem për ata/ato, që vuajnë nga keqpërdorimi 30 vjeçar i PUSHT-SHTETIT nga PUSHT-SHTETARËT duar-gjatë e të pangopur….

Në “PROVOKACIJA” më 1 Maj 2020, me moderatorin e njohur Mustafa Nano….Publiku në këto Kohë Covidiane e ka të domozdoshme të informohet e të mos “provokohet” nga gjithfarë diskutimesh e debatesh në TV, shtypin e shkruar apo në rrjetet sociale, të cilat janë shpesh jo të mirë-mbështetura mbi shumë fakte….

HEDHJA në tregun informativ të shumë e shumë hipotezave, ende të pa mbështetura mbi fakte të qënësishme: 1- Epidemiologjike, 2- Virologjike, 3- Imunologjike, 4- Klinike dhe 5- Imazherike, mundet të mos ndihmojnë në nxjerrjen e të vërtetës së Fillim – Evolucionit të Pandemisë Sars-Cov2/Covid-19, jo vetëm në Shqipëri por edhe gjetkë….

KOHA dhe ANALIZIMI i çdo hapi të hedhur në këtë udhë të vështirë për të gjithë ne, do na bëjë të nxjerim jo pak mësime të vlefshme për sfida të ngjashme në të ardhmen….

KONTRIBUTI i gjithkujt sado i vogël qoftë ai është mjaft i dobishëm….SHPRESOJ se gjithkush mundet të kujtojë kryeveprën e Nobelistit Gjerman Hajnrih Bellit:”Po ku ishe ti Adam”, ndaj edhe unë NUKU dua të kujtohem si “një Adam” pas disa muajsh, në periudhën POST-COVIDIANE e të mos japë kontributin tim në këtë sfidë ndaj kësaj “flame mbarëbotërore”….

Bashkëkombasit e mi, VIJONI të BËNI shumë kujdes për të mbrojtur veten dhe të afërmit tuaj nga INFEKSIONI Sars-Cov2/Covid-19….KA SOT më shumë se DJE edhe DRITË jeshile në fund të tynelit…NE së bashku do ia dalim me sukses në këtë SFIDË që bart emrin Covid-19!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *