Ndyshojnë masat për riatdhesimet: Nje pjese e mire do të karantinohen në banesa

Ministrja e Belinda Balluku në një deklaratë për mediat ka folur në lidhje me mënyrën e re të riatdhësimit të qytetarëve shqiptare, pas lehtësimit të masave në kuadër të COVID-19.

Sipas Ballukut të riatdhesuarit duhet të saktësojnë adresën, ndërkohë që shtoi se banorët që jetojnë në zonat e kuqe janë të detyruar të karantinohen për 14 ditë në banesay e tyre.

Ndërkohë që ato qytetarë që banojnë në zonat e gjelbra janë të detyruar që të karantinohen në hotele për 14 ditë.

“Sot kam një lajm të mirë për qytetarët që ndodhen në pritje për t’u kthyer. Nga 4 maji do të ndikojë edhe për riatdhesimin. Të gjithë shqiptarët duhet të aksesojnë faqen e Air Albania për të kryer rezervimin e biletës, dhe duhet të deklaroni adresën e banimit.

Ata që jetojnë në zonët e gjelbra duhet të vetëkarantinohen në hotel, ndërsa ata në zonat e kuqe në shtëpi të monitoruara nga policia. Nuk është më i nevojshme prentotimi i hotelit.

Gjatë udhëtimit tuaj në bordin e Air Albania, do të keni një formular të deklarimit ku do shkruan edhe një herë adresën e banesës, ky formular ju ngarkon me përgjegjësi ligjore nëse rast se gënjeni do ketë penalizmi.

Udhëtarët e riatdhesuar do ndahen në dy grupe, në zonat e gjelbra do dërgohen me autobus në hotel. Do të duhet të mbulojnë vetëm shpenzimet ushqimore, 7 euro ndërsa 14 euro nga shteti. Banorët e zonat e kuqe do vetëkarantnohen në shtëpi, së bashku me familjet. nëse nga këto të fundit duan të karantinohen në hotel, ta deklarojnë në avion”, tha Balluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *